Generalitati ale oamenilor in metabolism

Fiecare dintre noi se naste cu un anumit echilibru - aer-eter, apa-foc sau aer-pamant, care ne face ceea ce suntem si ne determina punctele forte sau slabiciunile. Corpul nostru are o predominanta specifica, a uneia dintre aceste umori si proportii mai mici din celelalte, datorita stilului de viata al dietei, a schimbarilor anotimpurilor, noi ne putem perturba acest echilibru. Este suficient sa ne ingrasam doua trei kg si deja echilibrul se va schimba, medicina traditionala orientala ne poate ajuta sa ne redescoperim propriul nostru echilibru cu care ne-am nascut si sa ne reintoarcem la armonia fireasca a corpului nostru.

Tipul Dominant aer-eter - caracteristici
Corp subtire indiferent de inaltime, incheieturi fine si iesite in evidenta, picioare arcuite si lungi, structura faciala asimetrica. Pielea lor va avea o tenta de uscaciune aspra si rece si va fi mai inchisa la culoare. Parul va avea culoarea mai inchisa, uscat si cret, iar dintii vor fi adesea strambi iesiti in afara cu strungareata si gingii moi. Ochi pot fi mici, uscati, vioi, negri sau caprui. Apetitul este adesea variabil sau scazut iar cand le este foame devin lacomi si-si pun in farfurie mai mult pot manca. Cand se imbonavesc este posibil sa aiba dureri, caderi nervoase sau probleme intestinale. Psihic sunt activi dar isi risipesc repede energia, apeland uneori la stimulenti cum ar fi dulciuri sau cafea pentru a putea ocntinua activitatea inceputa.
Au mintea activa curioasa si creatoare. Sub stres devin nesiguri si instabili. Se razgandesc repde si au o memorie buna dar pe termen scurt. Visele contin zboruri, fuga, sarituri si teama. Somnul le este dificil, intrerupt iar uneori au insomnii.  Vorbesc repede haotic, impulsiv, gesticuland adeseori. Cheltuiesc bani intr-un mod impulsiv. Pulsul le este usor si ciudat. Persoanele cu acest tip constitutional difera mult de la una la alta dar vor avea in comun multe dintre aceste caracter­stici.

Tipul dominant - apa-foc
De obicei sunt bine proportionati. Se pot ingrasa sau pot slabi relativ usor, pielea o au delicata, grasa, aramie sau galbuie si calda la atingere. Au frecvente tendinte de acnee si au pistrui si alunite. Transpira usor  parul este moale, blond sau roscat si se poate degrada repede. Degetele sunt bine formate si proportionate si cu unghiile roz. Ochii sunt cenusii sau verzi cu privire penetranta. daca se imbolnavesc vor avea febra inflamatii si infectii.
Deseori sufera de o sete continua. Scaunul il au usor si moale de cel putin trei ori pe zi. Datorita firii lor agresive le place competitia in dragoste dar nu si in alte preocupari. Au o memorie buna si sunt inteligenti, hotarati dar emotional pot uneori sa tinda spre ura, manie si gelozie. La stres pot deveni furiosi, iritati si gelosi. Au somnul moderat si usor, vorba le este ascutita, fluida, clara si pot deveni taiosi si sarcastici.  Baniiii cheltuiesc moderat si metodic. Pulsul il au regulat si puternic.

Tipul dominant - apa-pamant
Acest tip constitutional este clar mai usor de recunoscut deoarece au corpuri mari, pe schelete mari. Pielea le este groasa, unsuroasa, rece la atingere si luminoasa, transpira moderat si se ingrasa foarte usor, apeland la execitii fizice pentru a putea slabi. Parul le este unsuros, gras, ondulat cuu gene si sprancene groase. Au dintii bine formati, albi si puternici, au ochii mari si atragatori, apetitul le este slab si constanta si nu sufera daca nu iau masa un timp  mai indelungat. La boala, pot avea congestii exces de mcuus si retinere de apa. Nu sufera de sete. Scaunele le sunt usoare tair si regulate de obicei o data pe zi. Sunt calmi, inceti in miscare, consumand astfel putina energie.
Psihic ei sunt toleranti, calmi, iertatori si iubitori dar eau uneori tendinte spre narcisism si lacomie. Sunt loiali si stabili. Memoreaza greu dar odata un lucru stiut rareori il uita. Au vise romantice cu multa apa. Vorba le este domoala, monotona sau melodioasa, Pulsul le este calm si regulat. Sunt economi adunand bani si lucruri pe care de multe ori nu le folosesc.