Serendipity - ceai cu suflet

Am descoperit ceainaria Serendipity din pura intamplare plimbandu-ma pe stradutele din zona Piata Romana – Gradina Icoanei. Era vara, extrem de cald si am fost atrasa, precum in nuvela lui Mircea Eliade- La tiganci, de atmosfera racoroasa, de apa rece, de muzica imbietoare, de… umbra. Si in cateva minute am devenit client fidel declarat.

O curte mica decorata cu plante naturale, cateva masute si un leagan cochet te intampina la intrare, atmosfera perfecta pentru a petrecere o zi de vara torida departe de soarele puternic si o casa veche reamenajata in stil boem, cu canapele moi, mese mici, rafturi cu carti si miros de lumnarele parfumate te asteapta oricand pe timp racoros daca vrei sa e incalzesti cu un ceai de plante , indulcit cu miere. Sute de sortimente de ceai dintre cele mai speciale vin alaturi de biscuiti proaspeti cu nuci, cacao sau fructe, placinte, prajituri de casa sau sucuri naturale in combinatii exotice. Pentru servire voi da un zece - ireprosabil pentru ca niciodata nu vei fi presat - asa cum se intampla in multe alte locuri- sa spui ce doresti, vei fi asteptat cu rabdare, intampinat cu bucurie si politete de cateva chipuri pritenoase si toata lumea va fi atenta la nevoile tale atunci cand vei vrea sa mai comanzi ceva. Ce e diferit la Serendipity este faptul ca politetea si bunul simt al angajatilor sunt vizibil native si nu vei avea surprize neplacute in acest sens niciodata. Te vei bucura oricand de muzica de meditatie si relaxare, sunete mediavale si fraze romantice iar uneori vei avea parte de concerte live de pian , conferinte gratuite de psihologie , autoeducare sau lansari de carte. Iar vara, in fiecare week-end vei putea participa la atelierele „naturale”de creatie unde poti invata cum sa faci arta folosindu-te de ce ti-a oferit natura si realizand lucrari, picturi sau planse hand-made utilizand frunze, flori, boabe de piper, crengute de copac, coji de nuca sau ghinde. Aceste cursuri de arta se vor finaliza cu o „capodopera” a cursantului care va fi expusa si va putea fi cumparata de asmiratori.

Iar daca nu vrei sa te inscrii la intreg cursul, poti veni linsitit sa lucrezi pentru a te relaxa, in orice duminica dupa-amiaza , la un ceai parfumat. Fascinatia unui loc magic, linistit – in care numai bataia vantului si cantecul pasarilor se vor auzi- si primitor se regaseste aici, in roice zi din an, intr-o atmosfera adaptata oricarui aanotimp si oricarei stari de spirit.